Op zoek naar een airco installateur in Ingelmunster?

Bij ons kan u terecht voor het leveren en plaatsen van een airco. Deze wordt soms ook wel een lucht/lucht warmtepomp genoemd, en is eigenlijk hetzelfde toestel. Deze toestellen halen 75% van hun energie uit de buitenlucht, en geven deze af aan de binnenlucht in uw woning. In de zomer is dit onder de vorm van koelte, in de winter is dit onder de vorm van warmte. Vandaar de benaming “(buiten)lucht/(binnen)lucht-warmtepomp”. 

Soorten systemen

Doorgaans zijn er 2 groepen lucht/lucht warmtepompen. De meest eenvoudige is een split. Deze bestaat uit 1 buitenunit en 1 binnenunit met daartussen koeltechnische en elektrische leidingen. Dit is een 1 op 1 uitvoering en is niet uitbreidbaar. Deze wordt dus geplaatst voor het koelen of verwarmen van 1 ruimte in een woning of bedrijf.

Daarnaast is er ook een multi-split. Deze bestaat uit 1 buitenunit en meerdere binnenunits. Door deze uitvoering kan u meerdere ruimtes in uw woning of bedrijf tegelijk laten koelen of verwarmen.

Verwarmen met een airco?

Klopt. Een airco kan dus 1 of meerdere ruimtes in uw woning of bedrijf gaan koelen of verwarmen. Deze toestellen zijn een uitstekend alternatief ter vervanging van elektrische verwarming. Denk o.a. aan accumulatiekachels waarbij stenen de ’s nachts opgewekte warmte door weerstanden, vasthielden en deze overdag afgaven. Door deze toestellen te vervangen door een lucht/lucht warmtepomp of airco, bespaart u tot 75% op uw elektriciteitsverbruik. Voor het leveren van bijvoorbeeld 5kW aan warmte, verbruiken deze toestellen ongeveer slechts 1kW aan elektriciteit.

Verder zijn ze ook een zuinige aanvulling voor het verwarmen van slaapkamers of leefruimten. Ook lenen ze zich uitstekend in het voorzien van verwarming in woningen zonder een leidingsstelsel voor centrale verwarming

Met een lucht/lucht warmtepomp kan u afstappen van duur aardgas.

De binnenunits

De binnenunits bestaan in diverse vormen en maten, voor elk project is eender wat mogelijk. We geven hier een overzicht.

Een veelgeplaatste unit is de wandunit. Deze hangt aan een verticale wand en dit op een 6-tal centimeter van het plafond. Er bestaan verschillende afwerkingsniveaus en verschillende prijsklasses voor deze units.

Een uitstekend alternatief ter vervanging van klassieke radiatoren is de vloerunit. Deze wordt ook vaak geplaatst waar enkel schuine wanden beschikbaar zijn.

In sommige gevallen adviseren we een cassette. Dit is meestal op plaatsen waar een houten roostering aanwezig is of een vals plafond geplaatst is. Dit kan zowel residentieel als commercieel worden toegepast.

Met een kanaalmodel kan je alle kanten uit. Deze worden ingebouwd in een kast of op de zolder geplaatst. Via een kanaalmodel kan je een ‘onzichtbare’ airco realiseren

Onze merken

Op zoek naar een betrouwbare partner voor airco?

Contacteer ons voor een vrijblijvend bezoek en offerte !